GYIK a külföldi munkavállalással és jelentkezéssel kapcsolatban

Gyakori kerdesek DHIR

Gyakran Ismétlődő Kérdések

 

 

Van-e közvetítői díj?

Szolgáltatásunk az álláskereső ügyfelek részére teljesen ingyenes. Egy sikeres közvetítés esetén a külföldi munkáltató fizeti a szolgáltatásunk díját.

 

Milyen szintű nyelvtudás szükséges ?

A megpályázott pozíciónak megfelelő, kommunikatív szintű angol nyelvtudás szükséges. Segéd, betanított és nem "vendégteres" állások esetében alap szint, egyéb esetben közép vagy felsőfok a munkáltatók elvárása.

 

Mennyi indulótőkére van szükségem?

Mivel a szállás a munkáltató által biztosított és szolgáltatásunk díját is a külföldi munkaadó fizeti, így csak a kiutazás önköltsége terheli a munkavállalót. Egyénenként eltérő, hogy kinek-kinek mekkora összeg jelent kellő biztonságot, ezért a kiutazás költségén felül kb. 50.000 Ft tőkével célszerű rendelkezni.

 

Párommal, ismerősömmel, családommal együtt mennék. Van-e lehetőség együtt elhelyezkedni?

Párok, ismerősök egy munkahelyen történő elhelyezésére is van lehetőség, bizonyos munkáltató partnerek esetében előnyös is lehet a szállás kihasználtsága szempontjából. Család esetében első körben javasoljuk a családfenntartó elhelyezkedését, hogy előkészíthesse a teljes család kiköltözését, mivel a munkáltató által biztosított szállásra, csak alkalmazottak költözhetnek.

 

Mennyi időn belül kapok munkát külföldön?

Keresett szakmák esetében a pályáztatás akár néhány nap alatt sikerrel záródhat, azonban átlagosan 3-4 hetet is igénybe vehet.

 

Milyen időintervallumra vállalhatok munkát külföldön?

Határozattlan időre. Egyes szerződéseink szezonálisak, Márciustól Októberig, amennyiben ledolgozta a szezont és kinn kíván maradni, úgy irodánk szivesen segít újabb szerződést intézni.

 

Szállást is biztosítanak?

Munkáltató partnereink nagy része rendelkezik Staff house-szal, mely kifejezetten az alkalmazottaknak fenntartva. Egyes munkáltatók, csak az első pár hétben tudnak szállást biztosítani, ez idő alatt kell szobát találni a munkavállalóknak, melyben a főnökség, kollégák, albérletek kiadására szakosodott irodák is tudnak segíteni.

 

Kell kinti bankszámlát nyitnom? Nem jó az itthoni deviza számlám?

Javasoljuk hogy minden munkavállalónk nyisson egy lakossági folyószámlát a számára legkényelmesebb kinti banknál, ugyanis fizetése erre utalódik, illetve fizetési csekkjeinek jóváírását is erre a számlára intézheti. Amennyiben ragaszkodik az itthoni deviza számlájához, javasoljuk járjon utána a banknál, mennyi a nemzetközi utalás díja, mivel ezt a költséget neki kell állnia. Nemzetközi utalással nem szívesen intéznek fizetéseket a külföldi munkaadók.

 

Kapok-e segítséget a hivatalos ügyek intézésében?

Természetesen. A D. H. International Recruitment a munkaszerződésével egy időben tájékoztatja az adott ország területén lévő intéznivalókról.

 

Mi az a nyelvi felmérés?

Közvetítő irodánk feladata feltérképezni az idegen nyelvismereti szintet, meggyőződni arról, hogy az önéletrajzban állított szint megfelel-e a valóságnak. Ezt egy elbeszélgetés alkalmával mérjük fel az CV alapján.

 

Mennyi idő az interjú?

30-50 perc. Egy pár perces bevezető után rátérünk az idegen nyelvi elbeszélgetésre az Önéletrajza alapján, majd feltérképezzük elképzeléseit a külföldi munkavállalással kapcsolatban, ezt összevetjük az általunk kínált lehetőségekkel.

 

A külföldi munkaszerződés aláírására is az irodájukban kerül sor?

Amennyiben ragaszkodik hozzá szívesen látjuk irodánkban, azonban mivel mi is emailben, vagy faxon kapjuk a szerződéseket a munkáltatóktól, így azt könnyen továbbíthatjuk Önnek, melyet aláírva emailhez csatolva is vissza tud nekünk juttatni.

 

Milyen hatása van a Brexitnek az angliai munkavállalásban?

Irodánk jelentős változást nem érzékelt a szavazás óta. Angliai munkáltató partnereink folyamatosan értesítenek bennünket az újabb és újabb munkalehetőségekről, így a meghirdetett külföldi állásajánlatok számában nem észlelhető csökkenés.

 

Van nem megválaszolt kérdésed a külföldi munka területén,  vagy a külföldi munkaközvetítéssel kapcsolatban? Tedd fel bátran, a DHIR igyekszik minél hamarabb választ adni rájuk. 

 

Aktuális külföldi állásainkról pedig itt tájékozódhatsz!

 

 

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Üzenet

CV feltöltés